TUSEA: ADEVĂRAT SAU FALS?

Conţinut

   

Content

Curățarea nazală cu puțină soluție salină poate ajuta - ADEVĂRAT

Este o metodă foarte bună, nu numai pentru copii, care au dificultăți până când învață să-și sufle nasul, ci și pentru adulți. Această practică ajută la curățarea căilor respiratorii în cazurile de rinită cu secreții în partea din spate a gâtului, împiedicând astfel reflexul tusei.

Statul la căldură cât mai mult timp face foarte bine – FALS

Este adevărat că trebuie să evitați curenții de aer, dar nu trebuie să exagerați cu încălzirea: temperatura ideală în interior ar trebui să rămână în jur de 20°C.

Consumul de lichide calmează tusea – ADEVĂRAT

Nu uitați să beți o cantitate suficientă de apă pentru a vă asigura o hidratare adecvată. Acest lucru este cu atât mai important în caz de tuse, deoarece ajută la fluidizarea mucusului.

Dormitul pe spate și cu capul ușor ridicat ajută – ADEVĂRAT

Mai ales dacă tușiți noaptea, este un obicei bun, pentru a ajuta la menținerea liberă a căilor respiratorii și pentru a reduce iritarea.

Tusea este ameliorată de aerul uscat – FALS

Aerul umed previne iritarea membranelor mucoase. Este suficient să așezați un recipient cu apă pe radiator.

faq
FAQ

Ce este tusea mai exact ?

Tusea nu este o „boală”, ci un simptom. Este un reflex de apărare care permite eliminarea pe căile respiratorii a corpilor străini, a excesului secrețiilor bronhice provocat, de exemplu, de virusuri sau de bacterii. Tusea facilitează trecerea aerului prin căile respiratorii.