TUSEA ȘI HOMEOPATIA

Conţinut

Tuse productivă, tuse uscată, tuse în chinte ... În timpul sezonului rece cu virusuri de iarnă, sau în timpul verii cu alergii la polen, tusea apare frecvent. Și, deși tusea este un proces defensiv natural al organismului, nu trebuie trecută cu vederea gestionarea acesteia.

În homeopatie, există soluții simple, adaptate tuturor tipurilor de tuse. Homeopatia are grijă de calmarea tusei întregii familii.

Content
Stodal mask
text

TUSEA: UN MOD DE APĂRARE NATURALĂ A ORGANISMULUI

Corpul nostru dispune mai multe niveluri de protecție pentru a preveni intruziunea și proliferarea bacteriilor și a virusurilor: este cazul pielii, de exemplu, o barieră împotriva microbilor; membranele mucoase (pereții nasului, bronhiile etc.) care produc secreții pentru a capta microbii; mișcări mecanice precum strănut sau lacrimi.

Tusea este un mijloc de apărare „mecanic” care permite expulzarea microbilor care au pătruns în căile respiratorii și / sau expulzează mucusul secretat de bronhii (rinofaringită, traheită, bronșită).

Tusea poate fi, de asemenea, o simplă reacție la iritarea căilor respiratorii din mediu (frig, poluare, fum, alergeni).

Dar atenție! Vigilența este esențială deoarece, dacă este o apărare a corpului, tusea poate indica o patologie mai gravă: astm, alergie, tuse convulsivă. Dacă aveți cea mai mică îndoială, și mai ales pentru toți copiii sub 6 ani, este important să solicitați sfatul medicului.

 

 

TUSE USCATĂ SAU TUSE PRODUCTIVĂ ?

Uscată, productivă, acută sau cronică: oricare ar fi forma sa, tusea este un mecanism al sistemului respirator, care permite eliberarea căilor respiratorii. Dar cum recunoști diferitele tipuri de tuse?

Mai multe tipuri de tuse pot fi identificate în funcție de durata simptomelor și a prezenței (sau absenței) mucusului.

Pe baza duratei, se pot distinge două tipuri de tuse: tuse acută și tuse cronică. Durata unei tuse acute este în mod normal mai mică de trei săptămâni, în timp ce cea a tusei cronice depășește trei săptămâni, această tuse fiind adesea legată de fenomene infecțioase bacteriene care afectează căile respiratorii.

Tusea uscată, tipică iritării traheei și bronhiilor sau inflamației sinusurilor paranazale, se caracterizează prin absența secrețiilor și poate fi însoțită de un sentiment de disconfort în gât și durere de cap.

Tusea productivă pe de altă parte, se caracterizează prin prezența mucusului în compartimentele căilor respiratorii. În mod normal, urmează după o tuse uscată.

 

tusea-si-homeopatia

 

ACȚIONEAZĂ ASUPRA IRITAȚIEI MUCOASEI

Indiferent de tipul de tuse și indiferent de vârsta pacientului, este un simptom enervant în timpul zilei care face dificil somnul noaptea. Dintr-o dată, ne simțim adesea obosiți și scurși de energie. Acesta este motivul pentru care majoritatea pacienților caută soluții care să calmeze tusea rapid. În aceste situații, este necesar să se acționeze asupra iritației membranelor mucoase respiratorii, deoarece fiecare episod de tuse crește inflamația, determinând agravarea problemei. Reducerea iritației membranelor mucoase ajută la scăderea frecvenței și intensității tusei.

Utilizarea homeopatiei poate fi o oportunitate interesantă pentru a face față acestor tulburări. Medicamentele homeopatice pot ajuta fără a provoca somnolență; astfel, pot fi luate în orice moment al zilei, fără a interfera cu fluxul activităților zilnice.

TUSE USCATĂ, TUSE PRODUCTIVĂ: AȘ PUTEA ALEGE HOMEOPATIA PENTRU A MĂ TRATA

Homeopatia, sub diferite forme (granule sau sirop), poate trata tusea, păstrând în același timp reacțiile naturale de apărare ale corpului meu (secrețiile mucoasei, „bacteriile bune” etc.).Stodal

Reacționați de la primele simptome pentru a reduce intensitatea tusei și pentru a limita riscul de complicații.

Homeopatia, prea complicat pentru mine ? Nu neapărat !

Pentru tratarea tusei, există soluții „gata de tratat” care combină, într-un singur medicament, componentele homeopatice cel mai frecvent utilizate pentru tuse.Acestea iau forma „medicamentelor clasice”.

Iată beneficiile homeopatiei:

La fel ca „medicamentele convenționale”, acestea vin în cutii de carton cu instrucțiuni și indicații terapeutice.

La fel ca majoritatea medicamentelor homeopatice, nu au contraindicații sau efecte secundare cunoscute, cu excepția cazului în care se specifică altfel pe prospect.

Este o modalitate ușoară de a vă îngriji, prin auto-medicație sau urmând sfatul farmacistului sau al medicului dumneavoastră ...


Tratamentul homeopatic

Sunt gata să mă observ mai în detaliu și să descriu cu exactitate simptomele mele? Pot folosi medicamente homeopatice cu nume comun (adesea prezentată sub formă de tuburi de granule).

Pentru a determina medicația potrivită este necesar să consultați un profesionist din domeniul sănătății (medic, farmacist) care vor putea să vă recomande cel mai potrivit tratament pe baza reacțiilor dvs individuale.

Întrebări pe care trebuie mi le pun: ce tip de tuse (uscată, grea, productivă, răgușită etc.)? În ce situații se agravează sau îmbunătățește (agravată la culcare și îmbunătățită în poziție șezând sau agravată la mișcarea de dimineața, la trezire, de exemplu).

Aceasta este o oportunitate de a-mi asculta cu adevărat corpul și semnalele pe care mi le trimite și de a fi partener cu profesionistul din domeniul sănătății care mă sprijină în acest demers. În funcție de caz, medicul va indica un tratament diferit.

O altă specificitate a medicamentelor homeopatice: ritmul și durata sunt adaptate evoluției simptomelor. Dozele se repetă frecvent la început pentru a reduce simptomele, apoi se spațiază pe măsura ameliorării, până când simptomele dispar. Urmați cu atenție sfatul medicului sau farmacistului.

faq
FAQ

Ce este tusea mai exact ?

Tusea nu este o „boală”, ci un simptom. Este un reflex de apărare care permite eliminarea pe căile respiratorii a corpilor străini, a excesului secrețiilor bronhice provocat, de exemplu, de virusuri sau de bacterii. Tusea facilitează trecerea aerului prin căile respiratorii.